Kaitstud geograafilise nimetusega vein
Päritolu: Itaalia, Veneto
Tootja: De Stefani
Viinamarjad: 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Carmenere, 20% Refosco, 20% Marzemino
Värv: sügav rubiinpunane
Aroom: küpsed tumedad marjad, tume ploom, vürtsid
Maitse: täidlane, meeldiva struktuuriga, siidiste tanniinide ja hea kompleksusega.
Toit: täidetud pasta, grillitud liha ja salaami
„Soler“ tähendab kohalikus dialektis maamaja viimast korrust ehk pööningut. Ajalooliselt kasutasid veinimeistrid seda ruumi viinamarjade kuivatamiseks, kuna ruumis oli hea ventilatsioon ja niiskustase, samas päike andis sooja. Soler`is kasutatavad viinamarjad kasvavad Fossalto di Piave piirkonnas, väljaarvatud Marzemino, mida kasvatatakse põhja pool, Valdobbiadene ja Conegliano vahelisel alal Refrontolo jalamil.
Viinamarjad korjatakse septembri lõpus, oktoobri alguses, mil marjad on väga küpsenud ja sügava värvi ja aroomi struktuuriga. Marzemino ja Refosco viinamarjad kuivatatakse, teistele sortidele tehakse klassikaline vinifikatsioon.
Veini arendatakse 12 kuud tammevaadis ja 12 kuud pudelis. De Stefani Soler on võitnud mitmeid auhindu ning saanud paljudelt veinikriitikutelt kõrgeid punkte (Luca Maroni 96 punkti, James Suckling 91 punkti, Veronelli 91 punkti, 2 bicchieri Gambero Rosso)
Serveerimine: Temperatuuril 16-18C
Alkoholisisaldus: 13%
Toote andmed: 75cl, 6tk kastis
TÄHELEPANU! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.