Muljetavaldava toitainelise profiiliga ja kergelt pähklise maitsega kinoa sobib salatite ja hautiste
valmistamiseks, supi sisse ja pearoa kõrvale lisandiks.
* Kõrge kiudainesisaldusega
* Valguallikas
* Gluteenivaba
* Keetmisaeg 12-14 minutit
Kinoa on pärit Lõuna-Ameerikast ning seda kasvatatakse Boliivia ja Peruu mägedes 1800–5000 meetri kõrgusel.
Saaki koristatakse traditsioonilisel moel.
Kuigi kinoad nimetatakse teraviljaks, on botaaniliselt tegemist Tšiili hanemaltsa seemnetega.
Nende toitaineline profiil on muljetavaldav – kinoa on rikkalik valgu, kiudainete, aminohapete, B-vitamiinide,
mitmete mineraalainete ja muude oluliste toitainete allikas.
Gluteenivabana sobib kinoa hästi toidulauale teraviljavalgu gluteeni talumatuse korral.