Täisterakaerahelbed sisaldavad märksa enam kiudaineid, vitamiine ja mineraalaineid kui oluliselt kooritud teradest tooted. Regulaarne täisterakaerahelveste tarbimine soodustab seedimist, tasakaalustab veresuhkrut ning reguleerib ka vere kolesteroolitaset.
Terviktoiduna sisaldavad täisterakaerahelbed rohkesti aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, aga ka valku ning väikese koguse rasva.
Täisterakaerahelvestes leidub elutähtsaid B-rühma vitamiine, mida vajavad meie närvirakud, aju, nahk, lihaskude, juuksed, küüned ja silmad, mineraalainetest aga nt seleeni, katsiumi, magneesiumi, tsinki, kroomi. Kaerast saab lisaks ka suhteliselt palju foolhapet ja E-vitamiini, mis on tuntud antioksüdant ning võib muuhulgas kaasa aidata enneaegse vananemise ennetamisel.
Täisteraviljatooted on töötlemata või minimaalselt töödeldud. Nii on ka kaerahelveste puhul enne helbeks pressimist viljatera lihvitud minimaalselt, et tera kestast jääks alles võimalikult palju täisväärtuslikku ja kasulikku. Kuna just teravilja kestad ehk kliid sisaldavad suurel hulgal vitamiine, kuidaineid ja mineraalaineid, on täisteraviljatooted tunduvalt tervislikumad ning varustavad meie organismi väärtuslike ainetega.
Säilitamine:
Säilitada kuivas ja jahedas.